Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní dětské rybářské závody 2012

Podzimní dětské rybářské závody 2012

Tak jsem opět spolu s komisí místní samosprávy uspořádali tradiční podzimní dětské rybářské závody. Závody se uskutečnili v sobotu 8. září 2012. A protože tentokrát vyšlo i nádherné počasí, projevilo se to jak na poměrně dosti slušném počtu nejen vlastních soutěžících (celkem 24), ale i na velkém počtu návštěvníků z řad dospěláků a jejich malých potomků. Lze odhadnout, že během celého dopoledne naši akci průběžně navštívílo asi 50 dospělých.

Chytalo se již tradičně od 8:00 hod do 12:00 hod. Soutěžící byli rozděleni opět do dvou kategorií a to do 10 let a do 10-15 let. Závody přesně v 8:00 hod zahájil předseda našeho spolku Ftantišek Kubánek. Všechny přítomné přivítal a popřál jim dobré úlovky.

Soutěžící zaujali místa na obou stranách našeho rybníka a nahodili pruty. A pak to začalo. Tentokrát se nemusilo ani dlouho čekat na první rybu. Během závodů se chytilo celkem 25 ryb, z toho 15 kaprů, několik okounů, lín apod.

V průběhu celého dopoledne byl opět k dispozici stánek s občerstvením. Zde všichni soutěžící dostali již tradičně opečenou klobásu (někteří fajnšmekři však místo klobásy raději zvolili "zdravější" opečený bůček) a limonády, kolik stihli vypít či vydržěli.Také pro ostatní návštěvníky nebylo o občerstvení nouze. Kromě klobás to byl opečený bůček či opečená pikantní sekaná, limonáda a točené pivo.

A nyní k výsledkům:

 

Soutěžící na prvních třechmístech v každé kategorii dostali kromě diplomu i drobné ceny, ostatní, kteří nestáli "na bedně" dostali drobné dárky a všichni soutěžící pak cukrovinky. Takže žádné z dětí neodcházelo z práznýma rukama. Vítěz v každé kategorii pak na závěr dostal chyceného kapra. Oba vítězové se však projevili jako "praví rybáři" (ti ryby chytají pro zábavu, ale nenosí je domů) a pustili oba kapry zpět do vody. Za což jim patří úcta.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem soutěžícím a dospělákům/návštěvníkům  za vytvoření vynikající atmosféry, sponzorům (tj. komisi místní samosprávy a jak již tradičně Vlastovi Skopcovi z Hrusic) za jejich příspěvky na akci (komisi za úhrazení občerstvení pro děti, Vlastovi za cukrovinky) a také všem pořadatelům, kteří se postarali o zdárný průběh celé akce. Již nyní se můžeme těšit na podobné akce, které pro děti uspořádáme v roce 2013.

                                                                       Velč

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář