Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětské rybářské závody

17. 7. 2009
Dne 5. července 2009 v době od 8:00 hod do 12:00 hod uspořádali ve vlastní organizační i finanční režii členové Rybářského a ekologického kroužku Úročnice na jeho rybářském revíru "V Rybníčkách" dětské rybářské závody. Tyto rybářské závody byly uspořádány na počest zahájení školních prázdnin a byly určeny pro děti od 6 do 15 let. Závodů se zúčastnilo celkem 12 soutěžících dětí a přišlo se podívat celkem asi 25 dospělých.

Obrazek

Obrazek

Závodníci soutěžili ve dvou základních disciplínách a to: a) o největší chycenou rybu, b) o nejvíce nachytaných ryb z pohledu součtu jejich délek.

Obrazek

V prvé disciplíně vyhrál Vít Vnouček, který chytil kapra o délce 54 cm. Byla to jeho jediná chycená ryba v těchto závodech a hned vítězná. Ve druhé disciplíně zvítězil jednoznačně, zdrcujícím způsobem a s velkým náskokem neohrožený rybář Toník Pitelka ml., který nachytal ryby v celkové délce 287 cm. Tento smělý soutěžící chytal pod důkladným odborným dohledem svého táty, vášnivého rybáře. Každý z vítězů obdržel jako cenu pro vítěze kapra. Všichni soutěžící obdrželi zdarma svačinu a na závěr závodů pak hromadu cukrovinek a drobné dárky.

Obrazek

Dospělí přihlížející se mohli rovněž drobně občerstvit.

Obrazek

Odměnou pro pořadatele byl spokojený úsměv na tváři soutěžících a dotazy, zda podobná akce bude uspořádána i na konci prázdnin.

Obrazek

Lze opět jen zalitovat, že u občanů Úročnice a jejich dětí se tato akce nesetkala s příliš velkým zájmem. Pořadatelé by tímto chtěli poděkovat panu Vlastovi Skopcovi z nedalekých Hrusic za zajištění sponzorského daru. Díky i všem soutěžícím za jejich účast. čv