Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětské rybářské závody 2012

Dětské rybářské závody 2012

Už se pomalu stává naší tradicí, že vždy na počest Mezinárodního dne dětí a při příležitosti ukončení školního roku pořádáme dětské rybářské závody. Tak i letos jsme je uspořádali ve spolupráci s Osadním výborem Úročnice v sobotu 30. června na našem revíru "V Rybníčkách".

Přestože naše akce kolidovala s jinou akcí pořádanou ale pro dospělé, která se konala ve stejné době na hřišti, našich závodů se zúčastnilo celkem 22 soutěžících ve dvou kategoriích a v průběhu dopoledne se přišlo podívat asi 30 dospělých.  

Zahájení závodů v 8:00 hodin jak již tradičně provedl předseda kroužku František Kubánek. Roli zapisovatele opět tradičně vykonávala Martina Velíšková, rozhodčím a přísným měřičem úlovků byl opět Tonda Pitelků, hlavními ohřívači klobás a jiných pochutin byli Zdeněk Vnouček a  Fanda Kubánek a obsluhu ve stánku s občerstvením zabezpečoval jako vždy Česťa Velíšek. Takže všem dostatečně známé a prověřené osazenstvo.

p6301787.jpg

Po úvodním zahájení závodů již mohli netrpěliví soutěžící nahodit návnady do rybníka. Po ránu se celkem nic moc nedělo, teprve později začaly ryby alespoň trochu brát, takže se podařilo chytit a hlavně vytáhnout na břeh i několik úlovků. Celkem bylo chyceno 6 kaprů - nejdelší měřil 54 cm, a 8 kusů dalších druhů ryb.

Na základě dosažených výsledků založených na chycení celkového "nejdelšího" množství ryb pak bylo stanoveno pořadí jednotlivých soutěžících v daných kategoriích.

Vzhledem k tomu, že se těchto závodů zúčastnilo více rybářů než jindy a to včetně nových zájemců, tradiční vítězové předcházejících ročníků měli tentokrát dostatečnou konkurenci, takže se jim vítězství nepodařilo obhajit. I když v průběhu celého dopoledne statečně bojovali.

Takže k vítězům:

a) Ve starší kategorii (10 až 15 let) neobhájil své loňské vítězství Pavel Pitelků, ale byl překonán Davidem Hájkem. Ten chytil ryby  v celkové délce 62 cm.

p6301789.jpg

Na druhém místě skončil Martin Maxima s úlovkem o délce 36 cm

p6301791.jpg

a třetí byla Iveta Šobíšková s úlovkem o délce 27 cm. 

b) A ani v mladší kategorii (do 10 let) neobhájil loňský vítěz Ondra Pitelků své první místo a přenechal ho dalšímu soutěžícímu. A dokonce letos ani nebodoval. Takže vítězem se letos stal již pravidelný účastník těchto závodů Ládík Pitelků s celkovou mírou 59 cm,

p6301806.jpg

 na druhém místě skončil Jan Matěj Pihík s mírou 54 cm (a to mu ještě jeden velký kus těsně u břehu zdrhl)

p6301807.jpg

a na třetím místě skončil opět pravidelný soutěžící Toník Pitelků s mírou 51 cm.

Jak je z výsledků vidět, rodinný klan Pitelků, který v předcházejících ročnících na sebe strhával většinu bodovaných míst a to včetně vítezstvích, letos částečně uvolnil místa "na bedně" i pro další účastníky.

Všichni umístění na prvních třech místech v jednotlivých kategoriích (a ve starší i bodující na 4. a 5.místě) dostali pěkné ceny a všichni účastnici (i malé nesoutěžícící děti) dostali různé drobnosti a velké množství cukrovinek.

p6301813.jpg

Všichni soutěžící pak dostali zadarmo párek a limonády, co stihli a mohli vypít. Také na doprovazející rodiče a další přihlížející jsme ani tentokrát nezapoměli. Byly k dispozici uzené klobásy, opečená sekaná a uzený bůček. K pití pak nealko a točené pivo.

p6301783.jpg

A na závěr soutěže jsme dětem připravili jako již obvykle velké překvapení. V Týnci jsme si vypůjčili raft, na kterém jsme přes rybník tahali na laně děti.

p6301831.jpg

Je sice pravdou, že na začátku nebyl ze strany dětí moc velký zájem, ale když jsme nahradili "lidskou" sílu

p6301827.jpg

silou "motorovou", zájem se rapidně zvedl. Místo tahání za lano ručmo jsme díky velké ochotě Michala Velíška (za což mu patří náš velký dík) do lana zapojili čtyřkolku.

p6301832.jpg

A pak top teprve bylo něco.

p6301834.jpg

Jízda se stala významně rychlejší a tím pádem pro děti i atraktivnější. Raft se svojí přídí přizvedl a rozhrnoval docela pěkné vlny.

p6301846.jpg

Nakonec byl takový zájem, že by se na raft "cpalo" i 10 dětí najednou.

p6301850.jpg

Protože jsme ale museli raft ve 14:00 hodin vrátit, museli jsme jízdy pomalu zakončit. Jednotlivé jízdy se se konaly vždy "pod dozorem dvou statných ošetřovatelů" - střídali Zdeněk Vnoučkůml, Tonda Pitelků a Ota Stojánek ml. Při pohledu na ně je zřejmé, že se jedná o zkušené vodáky, specialisty-raftaře. Pak se ještě chvíli děti svezly volně po rybníce.

p6301855.jpg

Na závěr patří naše poděkování Vráťovi Klingerovi za ochotné vyzvednutí a přivezení raftu a Otovi Stojánkvoi st. za stejně ochotné jeho odvezení a vrácení. 

Musíme poděkovat také našemu pravidelnému sponzorovi Vlastovi Skopcovi z Hrusic za sehnání a poskytnutí cukrovinek a společnosti OTOS za věnování drobných dárků pro děti. Současně musíme poděkovat i Osadnímu výboru Úročnice, který zasponzoroval občerstvení pro děti. Zapůjčení raftu jsme financovali sami z našich finančních prostředků.

A protože se podle vyjádření přítomných akce všem líbila, již nyní pomalu připravujeme podzimní dětské rybářské závody.

                                                                                                                              Zpracoval: Velč

PS:

Více fotek z této akce najdete na těchto webových stránkách ve fotoalbumu v rubrice "Rybářské závody pro děti 2012".

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář